neděle 24. ledna 2016

37. Zazvonil zvonec a Kozlíkům - zahradníkům je konec....

27.5. 2015 Kozlíci - zahradníci končí. Jak pro letošní školní rok, tak i pro všechny další... Důvodů je hned několik: nastoupila jsem do zaměstnání, přišly starosti, Lenčiny i moje děti už kroužek pomalu přestával bavit (a buďme k sobě upřímní - začaly jsme ho před pár lety dělat především kvůli vlastním dětem). Naše starší děti nastoupí v září do 5.třídy, začne s nimi cloumat puberta, přibude učení a převáží jiné zájmy. Nejsme studované pedagožky, takže občas nervy jak zkrotit nezkrotitelnou energii dětství, touhu lézt po stromě ve chvíli, kdy mají okopávat záhonek, šerm klacky (a co pak dělat s vypíchnutým okem?) a tak vůbec.

Lenka kroužek táhla poslední týdny sama a dotáhla ho krásně do konce. Má můj obdiv a nekonečné díky. Dokázala dětem vytvořit příjemnou atmosféru a poslední hodinu si spolu báječně užili. 

Díky, Leni :-)

Báječná pizza pro všechny na závěr - děti pekly sami ve školní kuchyňce a potom si pizzu přinesly na rozloučenou k naším záhonkům.


Luxusní diplomy - hand-made by Lenka - každý jiný :-)


Všechno super! :-)


Kozlíky - zahradníky jsme se snažily s dětmi přetavit manuální práci v příjemnou činnost plnou zábavy, naučit děti být šikovné, nebát se upatlání od hlíny, okopávat motykou a zároveň při tom nepozabíjet všechny kolem sebe, prodávat vlastní sazeničky a pochutnat si na vlastnoručně vypěstované zelenince. Snad si něco z toho zapamatovaly a bude se jim to hodit v budoucím životě :-)


Nás Kozlíci naučili vděku učitelkám, které mají s dětmi trpělivost dennodenně a pochopení, pokud to s nimi občas nezvládnou. Taky lidi, ne? A pokud máte problém s tím, že ve vaší škole nebo okolí chybí kroužek, který by se vám líbil pro vaše děti, nekafrejte, založte a veďte ho sami jako jsme to udělaly před několika lety my :-)




Žádné komentáře:

Okomentovat