středa 8. ledna 2014

13. Dnes pohledem Lenky a Hanky

Počasí bylo dnes tak krásné, že jsme jako správní zahradníci vyrazili na zahradu.

Prvním bodem bylo promluvit dětem do duší. Jako většina z nás i my, „učitelé“ jsme si daly do nového roku svá předsevzetí a jedním z nich bylo i trochu zapracovat na kroužku, aby nás všechny práce s dětmi těšila. 

Posledních pár kroužků jsme musely dost křičet (aby nás bylo slyšet J), děti vyváděly a my měly pocit, že je práce nebaví. Dětem jsme se tedy snažily vysvětlit, že když se budeme vzájemně poslouchat půjde nám práce lépe a pokud někdo chodí na kroužek nerad, je na čase se zamyslet a v příštím pololetí pokračovat nemusí.

Nevím, zda to bylo touto promluvou, ale děti byly na kroužku úžasné! Udělali jsme i spoustu věcí.
Rozvěsili jsme po zahradě krmítka se směsí, které jsme připravili koncem minulého roku, děti nanosily na zahradu kameny, které budou dělat obrubu naší „pizza garden“. Potom holky měřily rozměry záhonů a všeho ostatního, co je na Kozlíkovic zahrádce, abychom mohli vytvořit přesný plán zahrady. Mezi tím chlapi řezali a brousili dřevěné desky, ze kterých uděláme nápisy na zahradě.

Práce nám šla od ruky a určitě si děti zasloužily i poslední čtvrthodinku „volné zábavy“, která skončila jako obvykle - ve větvích gigantického převislého jalovce na školní zahradě :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat