středa 2. října 2013

1. Truhlíky sem - afrikány ven!

První zahradnický kroužek Kozlíci v letošní sezóně 2013 / 2014 jsme zahájili ve slunečně podzimní středu 2.10. 2013.

Náš tým Kozlíků - zahradníků přijal do svých řad nové posily z první třídy a předškoláků a celkový počet dětí dosáhl závratného čísla 18, což už je na naše dvojčlenné nepedagogické vedení (Veselá - Širancová) příliš velké sousto!


Naštěstí se k nám připojila Monika Kotrbáčková, která nám vedle práce samotné přináší nové nápady z oblasti permakulturního zahradničení. 

Naši první hodinu jsme věnovali okrašlení naší milé školy. Z truhlíků, které jsme na sklonku loňského školního roku osázeli letničkami, děti vyházeli značně již unavené petůnie, afrikánky a další... a namísto nich zasadily vřesy, darované Školkou Montano, žluté listopadky darované Rodinnou farmou Kratochvíl a dále je dozdobily chvojím, kukuřicí a větvemi hlohu.

Kromě truhlíků vyzdobily děti podzimně ještě pěkný velký kastrol, který jsme dali ke vchodu do školky :-)

Vysoké afrikány, které dělaly před školou parádu po celé léto, děti vytrhaly a odnosily na kompost. Suché květy jsme si schovali a v zimě z nich vyluštíme semínka na příští rok. Ve vyčištěném záhonu zůstaly růže, které se po naší loňské výsadbě začínají pěkně rozrůstat a řádka nízkých afrikánů, které vypadají stále dobře. 

Žádné komentáře:

Okomentovat