středa 12. března 2014

21. Fakt hustý jaro

Dnešní zahradnický kroužek profrčel zahradou jako rychlík a my v něm a to jsme končili o půl hodiny později než obvykle - až v pět. Jaro nastartovalo kosmickou rychlostí a my máme hromadu práce, abychom toho jednou týdně stihli co nejvíce. Vezmeme to popořádku:

- holčiny s Hankou ostříhaly růže před školou (na tři očka směřující ven, mrtvé a slabé větvičky komplet pryč)
- 1. zalily truhlíky na školních oknech
- 2. zalily tulipány a narcisy v záhonu před školou
- přesázely vysemeněný koriandr ze záhonu do menších květináčků


- kluci mezitím s Lenkou přenesly sazeničky ze školních dílen ven na náš vyvýšený záhon a přepikýrovali do větších květináčků sazeničky z únorových výsevů - rajčata, papriky, měsíček lékařský...


Vasil ze 3.třídy (považovaný učiteli za největšího lumpa ve třídě) který chodí na kroužek už třetím rokem, si vzal na chvíli na starosti mladší kluky z 1. a 2. třídy a ukázal jim, jak na to! :-)


- dále kluci pod vedením Lenky uřízli kus silné latě a přitloukli na ni silnější igelitovou fólii. Druhý konec igelitu přitloukli na kraj vyvýšeného záhonu. Skvělý, vysoce funkční odkrývací foliák je na světě!!!


Přesazené i nepřesazené sazenice jsme vyskládali do našeho čerstvě vytuněného vyvýšeného záhonu,
pořádně prolili
(a ani se nezlili)
a folii srolovanou na lati jsme zase rozbalili
a záhon s ní překryli.

Máme teď za úkol, odkrývat fólii každý den o velké přestávce a Hanka s Lenkou ho chodit kolem páté odpoledne zase zakrývat, aby nám sazeničky nespálil ranní přízemní mrazík! :-)

1 komentář: