středa 26. března 2014

23. Práce venku ..... SPOUSTA práce venku!

Horkej jarní den, sucho, sucho, sucho. Rozdělili jsme se do menších partiček a dali se do práce. Jedna parta zalila truhlíky na školních oknech a záhon před školou. Druhá parta mezitím rubala z hromady starého kompostu a různého odpadu ze zahrady cosi, co by se dalo využít jako hlína do záhonu 1.kvality! A celkem se dařilo. Doplnili jsme tedy hlínu do vyvýšeného záhonu č.2.





Zatím druhá parta (party se neustále měnily a promíchávaly podle nálady a chutě do práce jejich osazenstva) plela nekonečně hustý porost žabince v záhonu č.1 a dál kultivovala půdu tak, abychom do ní konečně taky něco vyseli.
...hele, brouček!


Pár kluků mezitím přesadil dva muchovníky skryté v trávě blíže plotu, aby nám je pan školník pořád nepřejížděl sekačkou na trávu a my po nich (nechtíc) nedupali.


Práce jako na kostele....


Jurášek zasvěcen do "guerilla gardeningu", vysadil tajně k ............ krásné .............., které všechny překvapí v létě svým nádherným kvetením! (to nevadí, že ve škole přes léto nikdo není :)

Ke konci dnešního kroužku byl konečně záhon č.1 vyčištěn od plevelu, okopán a uhrabán natolik, že jsme do něj mohli konečně také něco vysít. Vyseli jsme si jarní klasiku: různé druhy ředkviček, mrkve, pórek a jarní cibule. Uvidíme, na čem všem si z toho pochutnáme! :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat